Dakkapel plaatsen met 10 jaar Garantie!

DAKKAPEL PLAATSEN

Ook voor dakkapellen bent u bij Mijndaglicht op het juiste adres.

Een dakkapel is in vele mogelijke uitvoeringen en modellen te plaatsen. Meest voorkomend is de prefab uitvoering met platdak, door het wijzigen van de vergunningsregels in Nederland is het meestal mogelijk om vergunningsvrij te plaatsen.
De mogelijkheden voor dakkapellen zijn enorm. De uitvoering dat in uw geval geschikt is, hangt af van uw wensen, de plaats op de woning en de vorm van uw dak. Wij kunnen dan ook alle soorten en maten dakkapellen voor u realiseren. Afhankelijk van smaak, mogelijkheden en vergunning, kunt u kiezen uit de volgende soorten:

PLATDAK DAKKAPEL

Ruiter-zwa-grbr-001966Wilt u zo snel mogelijk een dakkapel plaatsen, dan kunt u het beste kiezen voor een uitvoering met platdak. Dakkapellen met platdak zijn als enige zonder vergunning te plaatsen, maar dan moet deze wel op de achtergevel of aan de zijkanten van uw woning worden geplaatst. De hoogte van mag maximaal 1,75 meter beslaan, tot kort geleden was dat nog 1,5 meter , aan de voorzijde geld in de meeste gemeentes een standaard regel 50% van de breedte van de woning. Vanzelfsprekend zijn nog meer richtlijnen van toepassing, deze kunt u bij uw gemeente of bij ons navragen.
Tussen platdak dakkapellen bestaan een hoop verschillen, vaak worden ze omschreven als kunststof dakkapellen. Het platte dak moet minimale isolatiewaarde van Rc 6.0 hebben en de zijwangen minimaal Rc 4.5. Eigenlijk zijn het geen kunststof dakkapellen, maar houten dakkapellen bekleed met HPS colorcoat volledig onderhoudsvrij, met kunststof KERALIT schroten of TRESPA panelen.

SCHUIN DAK DAKKAPEL

dakkapel schuine kap KeralitEen pannendak of sleepdakkapel met schuin dak is zeldzamer dan een uitvoering met platdak, dat is verklaarbaar gelet op de functionaliteit en kosten. U zult voor een chique pannendak dakkapel minstens 30% meer moeten betalen, dat is veel geld voor alleen extra uitstraling. Tevens zijn pannendak dakkapellen ongeschikt voor flauwe daken, in verband met lekkages. De hellingshoek dient ten minste 35 graden te bedragen.
Wanneer u toch besluit een pannendak uitvoering te plaatsen, een uitvoering met pannendak kan niet zonder vergunning worden geplaatst. Heden ten dage wensen gemeenten uniforme exemplaren, hetzij allemaal dezelfde dakkapellen. Mocht uw buurman of buurvrouw al met een platdak hebben geplaatst, dan verkleinen uw kansen op een pannendak uitvoering. Een pannendak dakkapellen kan vaak wel met vergunning over bijna de gehele breedte van de achtergevel worden gepositioneerd.

EEN- of TWEEZIJDIG VERHOOGDE NOK DAKKAPEL

DSC01770Wanneer uw zolder niet al te hoog is, nagenoeg geen stahoogte dan is het mogelijk om een nokverhogende uitvoering te plaatsen. Dit kan zowel een-zijdige of twee-zijdige. Bij een verlegde nok dakkapel wordt alleen de voor- of achtergevel verhoogd en bij een nokverhoging wordt de hele zolder verhoogd. Hier is ten allertijde een bouwvergunnning voor nodig.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Product gegevens

 

Persoonsgegevens